Karin Zingmark

Jag jobbar som talare och rådgivare med fokus på att facilitera förändring inom digital kommunikation och ledarskap.

Anlita mig för inspirationsdragningar, workshops eller strategisk rådgivning.

Under mina år som marknadschef på Microsoft i Sverige införde jag, tillsammans med ett fantastiskt team på avdelningen, ett nytt sätt att jobba med kommunikation anpassat efter den digitala kundresan. Fokus låg på att nå kommersiella mål i form av nya affärer och intäkter samtidigt som vi förändrade bilden av Microsoft i Sverige.

I min roll som kommunikationschef på Viasat såg jag till att företaget tog till vara på möjligheterna med digitala och sociala medier för analys, relationsbyggande, affärsutveckling, kundtjänst, krishantering med mera.

Jag har stor erfarenhet av att utveckla kommunikationstrategier nära kopplat till affärsplaner, och jag har bred erfarenhet från krishantering, mediaträningar och att bygga talespersoner.

 

Vad säger mina kunder?

Erik Bertman, Vice VD Microsoft Sverige

”Karin rapporterade till mig från juli 2015 tills hon valde att lämna Microsoft för att dra igång eget företag under hösten 2016. I sin roll som marknadschef ansvarade hon för PR, Social och marknadsföring för alla våra produkter och tjänster i syfte att generera affärer till vår försäljningsavdelning samt intäkter genom marketing automation. Karin har framgångsrikt förändrat sättet Microsoft i Sverige bedrivit sin marknadsföring. Vi har gått från ett produktcentrerat, kampanjbaserat arbetssätt till att jobba med digital kommunikation i ständig närvaro för att därigenom nå målgruppen med engagerande kommunikation som de vill ha. Hon har byggt ett starkt team som levererar fina resultat, både i form av engagerande innehåll, innovativa sätt att nå målgruppen samt nya affärer. Karin inspirerar sitt team till att ständigt testa och utvärdera nya sätt att kommunicera, att mäta framgång samt att ha roligt under tiden. Karin är ett sant nöje att jobba med. Hon har en positiv ”can do” attityd och hon driver sin tes från idé hela vägen till leverans. Jag uppskattar den empati hon visar sitt team samtidigt som hon uppnår resultat. Jag hoppas få möjlighet att jobba med Karin igen.”

Jonas Karlén

Jonas Karlen, CEO Viaplay

”Som person är Karin energisk, kreativ och tar sig an alla utmaningar med en positiv inställning. Hon är mycket kundorienterad och innovativ. Karin är extrovert och är en utmärkt relationsbyggare. Jag rekommenderar Karin å det starkaste.”

Katarina Strömberg, Executive event editor & moderator Webbdagarna, Next, TechWorld Summit, Next Generation Threats och mer.

”Karin Zingmark har full koll. På trender, på hur kommunikation måste se ut i dag och på hur ditt företag måste agera för att vara relevant. Hon levererar dessutom sitt skarpa budskap med glödande engagemang, stor proffsighet, hög scennärvaro och många skratt.”

Jonas Hagströmer, Investment Manager på Creades

”Karin är en modern och visionär ledamot som hjälpte bolaget att sätta en långsiktig strategi, förnya bolagets marknadsföring till enbart digitala kanaler och utmanade ledningen i frågor som bl.a. rörde organisation, digitalisering och kommunikation på ett tydligt men mycket ödmjukt sätt. Jag kan varmt rekommendera Karin till andra styrelseuppdrag och ställer gärna upp som referens!”

Eva Fors, Country Manager Google for work Nordic

”Karin är en stark opinionsbildare för digitalisering och en mycket uppskattad talare. Hon är mycket resultatorienterad och driver förändring framgångsrikt. Karin är otroligt duktig på att bygga starka team samt på att hantera olika kravställare inom organisationen.”